Akkerbouw

Achtergrond

Weinig prijsfluctuatie aardappeltermijnmarkt

Met het naderen van de laatste handelsdag worden de fluctuaties kleiner op de termijnmarkt voor aardappelen. Donderdag bewoog de markt in een smalle prijsrange van €32,00 tot €32,20.

Door de vaste ondertoon in de effectieve markt blijft de termijnprijs handelen met een premie. De cash-settlementprijs werd niet bekend gemaakt, aangezien het in Duitsland een vrije dag was (Fronleichnam). Vrijdag wordt de voorlaatste cash-settlementprijs gepubliceerd.

De stemming in de effectieve markt blijft vast, wat zich vertaalde in een stijging van de Emmeloord-noteringen naar 29 tot 32 euro (+€1,50) voor fritesaardappelen en 29 tot 35 euro (+2 euro) voor aardappelen voor de export.

De voorlopige berekening van de cash-settlementprijs, zonder de inbreng van Duitsland, komt uit op €30,50. Aardappelen van de nieuwe oogst waren prijshoudend en de notering daarvoor sloot op €15,50 (+10 cent). De openstaande positie breidde uit naar 1.273 (+29) contracten. In Duitsland wordt een lichte stijging van het areaal verwacht, van 0,9 procent naar 240.300 (+2.000) hectare volgens het Duitse Statistisches Bundesamt.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.