Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt prijshoudend na Pinksteren

De aardappeltermijnmarkt startte prijshoudend na het pinksterweekend, met een slotprijs van €30,80 (+20 cent) voor het junicontract.

De stemming werd gesteund door de vaste noteringen van Goes: fritesaardappelen noteerden €27,50 tot €31,00 (+1 euro ten opzichte van 7 mei) en exportaardappelen €27,50 tot €33,00 (+€2,50). Bij de zuiderburen noteren PCA/Fiwap woensdag in verband met het pinksterweekend.

In de export loopt de vraag ook deze week gewoon door. Naast de koopbelangstelling uit Engeland zijn het ook de Zuid-Europese bestemmingen die voor deze tijd van het jaar nog zeer goede vraag laten zien. Het nog altijd koude en natte weertype zorgt vooral in het zuiden van Europa voor groeivertraging. Ook in Duitsland blijft het te koud en wordt er voor de tweede helft van deze week nog nachtvorst voorspeld. In Nederland viel er tweede Pinksterdag vooral in het westen veel neerslag, 20 tot 50 millimeter.

De nieuwe oogst was goed prijshoudend en sloot op €15,50 (+20 cent). De openstaande positie breidde uit en kwam voor het eerst boven 1.000 contracten (1.018).

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.