Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Stemming op de aardappelmarkt begint te bekoelen

Goes – De stemming op de aardappelmarkt is wat gezakt, van vast naar prijshoudend.

Waar maandag de beurs Rotterdam nog prijsstijgingen liet zien voor exportaardappelen (plus een euro) en fritesgeschikt (plus 0,50 euro) maakte Goes dinsdagmiddag voor fritesaardappelen pas op de plaats: 26,50 tot 30 euro per 100 kilo, net als de voorgaande week. Exportaardappelen kwamen voor exact dezelfde notering op het bord, wat een kleine plus van 0,25 euro betekende.

Ook in België wijzigde er nauwelijks iets. De PCA/Fiwap prijzen voor zowel Bintje als andere fritesrassen (nog maar heel beperkt verkrijgbaar) bleven onveranderd. De Belgen melden dat de uitvoer naar Zuid-Europa kalmeert en dat voor export vooral Groot-Brittannië nog sterk aan de markt is. In Nederland is erg weinig rechtstreekse handel van teler naar verwerker, zo blijkt uit de gegevens van het prijsinformatiesysteem Agriprins. De telersbeurs in Emmeloord noteert een dag eerder dan gebruikelijk vanwege Hemelvaart.

Eén reactie

  • koestal

    Ik zag al nieuwe oogst aardappelen in de winkel liggen,dan zakt meestal de prijs van de oude aardappelen

Of registreer je om te kunnen reageren.