Akkerbouw

Achtergrond

Witlofprijs gaat niet knallen

De dip in januari en februari met prijzen tussen 30 en 50 cent is gelukkig achter de rug, maar met prijzen op het niveau van 70 tot 80 cent per kilo voor de beste kwaliteit houdt de prijsvorming voor witlof nog steeds niet over.

Op Veiling REO was de prijs voor Kort Dik Flandria op 11 maart 58 cent; op 13 maart 57 cent en op 15 maart 59 cent. Op maandag 18 maart steeg de prijs naar 73 cent. De aanvoer op de hoofdveildagen zit vrij constant rond 150 tot 160 ton.
Op de Mechelse Veilingen lagen de prijzen voor de klok deze week op een niveau van 60 tot 70 cent per kilo. Bij The Greenery zit de prijs deze en vorige week voor Kort Grof vrij constant met klokprijzen net iets boven de 70 cent. Bij ZON fruit & vegetables zat Kort Grof op maandag op 89 cent, maar dat zakte op dinsdag en woensdag naar rond de 65 cent.
De markt voor witlof is redelijk constant en belooft voor de komende periode met Pasen in het vooruitzicht niet veel te veranderen. Naar verwachting zal de prijs op het huidige niveau blijven met mogelijk een lichte prijsstijging door een toenemende vraag. Daarbij is een prijs van 80 cent per kilo in deze periode van het jaar wel het minste waarvoor een witlofteler kan produceren.

Tendens: gelijk aanbod met gelijke tot licht stijgende prijzen.

 

 

Of registreer je om te kunnen reageren.