Akkerbouw

Achtergrond

Nachtvorst nog niet weg, termijnprijs gelijk

De handel op de aardappeltermijnmarkt startte maandagmorgen vaster. De prijs van het aprilcontract liep op tot een hoogste niveau van €22,70 en het junicontract liet een top zien van €25,80.

Met een omzet van ruim 200 contracten was het een actieve handelsdag. Aan het einde van de middag viel de markt stil en drukte winstneming de aardappeltermijnprijs weer naar het slotniveau van afgelopen vrijdag.

De effectieve markt en de termijnmarkt bevinden zich in een gevoelige fase. Door het late voorjaar is de verkoopbelangstelling op de termijnmarkt opgedroogd en lijkt de overgang van oude aardappeloogst naar de nieuwe problematisch te worden onder de huidige omstandigheden.

De beurs in Rotterdam noteerde prijshoudend, voor fritesgeschikt werd een prijs van 20 tot 24 euro genoteerd (+50 cent) en voor export 19 tot 25 euro (+50 cent). De weersvooruitzichten voor deze en volgende week geven nog steeds nachtvorsten aan voor het grootste gedeelte van Noordwest-Europa. De handelsrange op de termijnmarkt bedroeg €20,50 tot €23,00.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.