Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Kalme stemming op aardappeltermijnmarkt

De aardappeltermijnmarkt stabiliseerde op woensdag, na de flauwe prijsontwikkeling van de dag ervoor. Er werd gehandeld tussen €21,20 en €21,90 met een slotprijs van €21,40 (+10 cent).

Voor juni werd alleen gehandeld op 24 euro (-20 cent). De markt is op zoek naar een nieuw evenwicht, de vriendelijke stemming werd dinsdag verstoord door de lagere notering van PCA/Fiwap. De termijnmarkt beweegt zich nog steeds binnen de handelsrange van €20,50 tot €22,50.

In de fysieke markt lijken de prijsverschillen groter te worden. Goede fritesgeschikte (niet Bintje) partijen blijven gevraagd voor export met bestemming voor zuid Europa, Engeland en Ierland. De vraag naar Bintjes blijft achter en lijkt vooral in België prijsbepalend te zijn.

Verwerkers tonen weinig of geen koopbelangstelling met de gebroken paasweek in het vooruitzicht. Het planten van vroege aardappelen blijft traag verlopen en ook voor volgende week zijn de vooruitzichten niet optimaal. Vooral Duitsland krijgt tot midden volgende week te maken met matige tot strenge nachtvorst.

De Vries & Westermann

Eén reactie

  • huisverkoop

    Kalmte dat heeft al veel mensen gered.
    Laat het nog maar een maand koud blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.