Akkerbouw

Achtergrond

Witlofprijzen minder slecht

Deze week beginnen de prijzen van witlof enigszins aan te trekken. Op ZON Fruit & Vegetables stegen de prijzen van 33 tot 39 cent per kilo voor Kort Grof vorige week naar 43 cent (maandag), 59 cent (dinsdag), 67 cent (woensdag) naar 80 cent op donderdag.

Het volume voor de klok bedroeg in die dagen ten opzichte van vorige week de helft. Bij The Greenery liep de prijs van Kort Grof I-S op van iets meer dan 30 cent op maandag tot 55 à 60 cent op dinsdag en naar 60 à 65 cent op woensdag. Op dat niveau bleef de prijs op donderdag steken.
Ook op Veiling REO liepen de prijzen deze week wat op van tussen 30 en 40 cent vorige week naar iets mee dan 60 cent deze week voor Flandria Kort Dik. Over februari was de gemiddelde prijs voor die sortering op REO 42 cent. Over januari was dat nog ruim 66 cent.
De prijsval eerder in februari was te verklaren door het overaanbod aan witlof. Het enigszins bijtrekken van de prijzen zette in de loop van de week pas door. Afgelopen maandag had de handel nog zijn bedenkingen over de continuïteit van de iets betere prijsvorming voor de klok, maar op dinsdag bleek dat door een actie bij Albert Heijn - in de winkel 500 gram voor 49 cent - het weinige aanbod voor de klok opnieuw met 20 cent beter werd betaald. Op woensdag kwam daar nog een dubbeltje bij. Resteert de vraag hoe de prijs zich gaat gedragen als de actieweek bij Albert Heijn is afgelopen.

Tendens: gelijkblijvende tot dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.