Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt aardappelen kalm prijshoudend

De termijnmarkt testte woensdag voor de tweede maal deze week de onderkant van de handelsrange op €22,00. Evenals de dag ervoor bleek de verkoopbelangstelling onder dit niveau klein en kon de markt zich aan het einde van de middag herstellen, naar €22,30.

Zonder nieuws of duidelijke impulsen uit de effectieve markt blijft de termijnmarkt kalm prijshoudend gestemd. Met een termijnnotering die zwerft rond het niveau van de cash-settlement prijs: €22,30. In de effectieve markt laat de stemming een vergelijkbaar beeld zien. De noteringen van de regionale beurzen veranderen weinig met de week van Carnaval voor de deur.

In Berlijn wordt deze week de Fruit Logistica beurs gehouden. Daar zullen veel belanghebbenden in de aardappelbranche elkaar ontmoeten en vooruitkijken naar de tweede helft van het seizoen. De termijnprijs lijkt zich voorlopig zijwaarts te bewegen binnen de handelsrange van €21,50 tot €24,50. De openstaande positie daalde op basis van de handel van gisteren naar 5091 (-61) contracten.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.