Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Lagere fritesprijs, weinig handel

De handel in aardappelen is nog zeer tam. Verwerkers draaien niet op volle capaciteit.

Vlaams proefcentrum voor de aardappelteelt PCA meldt dat men vooral put uit contractlevering, vervroegde contractlevering en eerder aangekochte partijen. De prijs voor Bintje zakte met gemiddeld een euro naar 20 euro per 100 kilo. Voor overige fritesrassen kwam een hogere notering van 21 tot 25 euro uit de bus, maar er zijn bar weinig transacties. Inkopers houden de voet op de rem, tegen prijsstijging, maar veel aanbod is er ook niet. De beurs Rotterdam wees maandag al op een flauwe marktstemming. Telersbeurs Goes verlaagde de fritesnotering met gemiddeld 50 cent, naar 22  tot 23 euro. Voor export bleef in Goes de schade beperkt tot gemiddeld 25 cent verlaging, naar 19,00 tot 21,50 euro.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • huisverkoop

    Rustig Friet blijven bakken en je eigen vooral niet bang laten maken

Of registreer je om te kunnen reageren.