Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt zoekt de €18,00 weer eens op

Met een omzet van 58 contracten op het april-contract was het dinsdag 17 december al een stuk drukker op de aardappeltermijnmarkt in vergelijking met de voorgaande dag. Toch was er niet veel nieuws te melden.

Noteringen kwamen er van PCA/Fiwap en Goes. Eerstgenoemde had geen wijzigingen, waardoor voor Bintjes een notering van €12,00 tot €13,50 voor deze week de boeken in gaat en voor de overige rassen €12,00-15,00.
Goes noteerde deze week wel. Vorige week kon er geen overeenstemming gevonden worden, maar deze week is de notering voor frites €14,00-17,00 en export noteert €16,00-17,00.

Voordat deze noteringen bekend werden had de termijnmarkt al een stapje naar boven gemaakt. Met een top van €18,20 en de laatste handel die op €18,00 gebeurde wordt de bovenkant van de handelsrange van de afgelopen weken weer eens opgezocht. De stemming is overal echter rustig, dus of dit gemakkelijk nog een vervolg gegeven kan worden is af te vragen. De afgelopen weken hebben we de markt wel vaker een stapje naar boven of beneden zien maken en bleef het telkens bij één dag van stemming in de markt. Vooralsnog wordt de dag afgesloten met een kleine stap naar boven.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.