Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt aardappelen uitgebodemd

De aardappeltermijnmarkt heeft de vorige week afgesloten met een prijshoudende stemming. Met een prijsverloop van €17,60 naar €18,20 en een slotprijs van €18,00 is de markt gestabiliseerd.

Het aanbod van verliesnemers is in de markt verwerkt en nieuwe verkopers zijn terughoudend op het huidige prijsniveau. Technisch heeft de termijnmarkt weer een bodem gevonden, nadat de vorige week nadrukkelijk de onderkant van de handelsrange meerdere keren getest werd. Of de markt ruimte krijgt om de prijshoudende stemming vast te houden is nog de vraag. Het blijft afhankelijk van de steun uit de effectieve markt.

De effectieve noteringen van de verschillende beurzen lieten de vorige week nog nauwelijks verandering zien, waardoor de cash-settlement prijs uitkwam op €14,50 (+10 cent). De Belgapom-prijs bleef stabiel, voor de vijfde achtereenvolgende week op 12 euro voor Bintje. De Challenger-notering was 13 euro (onveranderd). In Frankrijk noteerde SNM €12,10 (+10 cent).

In de aanloop naar de kerstweek lijken de exportactiviteiten iets te verbeteren, maar van een sterke toename van het tempo is nog geen sprake. De handelsrange op de termijnmarkt bedroeg €17,50 tot €20,00.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.