Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Aardappeltermijnmarkt zakt weer onder 18 euro

Het stapje boven de 18 euro bleek op de aardappeltermijnmarkt ook woensdag weer moeilijk. Net als in de voorgaande weken krijgt de termijnmarkt hoogtevrees en zakt het prijsniveau weer iets terug.

Geen nieuws, weinig activiteit in de fysieke markt, naderende feestdagen, het zorgt er allemaal voor dat de afgelopen twee weken er niets te beleven valt op de termijnmarkt. Soms een klein plusje richting 18 euro, soms zakt de markt even onder de €17,50, maar in het slot van 2013 nog een echte beweging maken lijkt er haast niet meer in te zitten.

Het officiële slot van de aardappeltermijnmarkt was woensdag €18,10, maar met alle handel die tussen de €17,70 en €18,00 gebeurde, lijkt dit een vergissing van Eurex. Het juni-contract ging dicht op €19,70 (-20 cent).

De Vries & Westermann

Eén reactie

  • breukers1

    Als er geen nieuws is en weinig activiteit waarom dan toch groot vermelden 'termijnmarkt zakt onder 18 euro'. Als er in deze periode van het jaar alleen het hoogst noodzakelijke verhandeld worden is dit naar mijn idee geen correcte marktinformatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.