Akkerbouw

Achtergrond

Peenprijs stijgt bij vaste marktstemming

De peenhandel is momenteel enigszins een weermarkt. De stemming is onveranderd vast. Niet iedereen kan goed rooien waardoor de telersprijzen voor directe levering met een paar centen per kilo zijn opgetrokken, naar 12 cent.

De vooruitzichten zijn voor het rooien in de komende week matig. Over het algemeen is de kwaliteit van de peen goed. Export van peen is nog rustig, er gaan wat kleine hoeveelheden naar Rusland.

Biopeen wordt nog steeds af land verkocht, al wordt het volume nu wel minder. De telersprijs ligt op 20 tot 23 cent, afhankelijk van kwaliteit en locatie. De markt is vast, het aanbod is niet overweldigend. Vanaf begin december is er alleen nog levering uit koeling. De export van biopeen blijft voor het grootste deel beperkt tot Duitsland, maar ook Frankrijk neemt wel biopeen af. Voor beide bestemmingen geldt dat er dit seizoen wat minder volume uit eigen productie beschikbaar is.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.