Akkerbouw

Achtergrond

Afwachtende stemming kenmerkt de peenhandel

De afzet van peen is matig. Bij de huidige prijzen af land is er geen animo voor directe afzet, zowel in het binnenland als voor de export.

De prijs voor gewassen peen in big bags begint tussen 9 en 12 cent en loopt op voor de beste kwaliteiten en kleinere verpakking tot 22 cent .

Veldgewas brengt momenteel 10 tot 11 cent per kilo op. Dat is inkoop voor de koeling. Boeren hebben hogere verwachting, tot 12 cent. Vorig jaar is er in periode met af land levering flink betaald, niet altijd met het gewenste rendement op termijn. De eerste indrukken zijn voor de nu lopende oogst voor de bewaring dat er goede kwaliteit peen en een flinke opbrengst per hectare is, weliswaar sterk afhankelijk van het productiegebied. Inkopers van koelhuizen wachten daarom nog wat af. De telersbeurzen van Middenmeer en Emmeloord kwam op 9 en 10 oktober dan ook nog niet met noteringen voor peen. De afzet van grove peen uit Noord-Holland is zeer matig, ook in verhouding tot het bij vorig seizoen vergeleken niet zo grote aanbod. De kwaliteit is in Noord-Holland eveneens uitstekend.

Prognose: prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.