Akkerbouw

Achtergrond

Witlofprijs stevig onder druk

Een groot aanbod veroorzaakt stevige prijsdruk bij witlof op de veilingklok. Hierdoor zijn de witlofprijzen gedaald naar een zeer matig niveau voor de tijd van het jaar.

In de voorverkoop zijn zaken gedaan voor prijzen van 75 tot 80 cent per kilo, maar op de klok zijn de prijzen al gedaald naar amper 30 cent per kilo op de klok van veiling ZON.

Op de klok van Veiling REO schommelde het prijsniveau van kortgrof witlof deze week tussen de 50 en 60 cent per kilo. Begin vorige week werden daar nog prijzen behaald van meer dan 1 euro per kilo, met vorige week maandag nog prijzen van rond de €1,30 per kilo.

Op de Mechelse Veilingen schommelden de prijzen voor het kortgrove product deze week tussen 52 en 64 cent per kilo. Op ZON fruit & vegetables vormt de sortering lang qua aanvoer de hoofdmoot met een aanvoer van 4,7 ton op 14 januari en 5,3 ton op 16 januari. Op maandag werd 65 cent per kilo betaald; op woensdag 47 cent. De aanvoer aan kortgrof was op 14 januari 1,5 ton en op 16 januari 3,6 ton.
Bij The Greenery werd op maandag 14 januari voor kortgrof 1-2 87 tot 98 cent betaald en voor Kort Middel 1-2 61 tot 67 cent. De prijs voor Kortgrof 1-2 daalde in de loop van de week bij The Greenery naar 30 tot 38 cent en voor Kort Middel 1-2 tot 33 cent. Voor Kortgrof 1-S werd op 16 januari tussen 42 en 55 cent betaald.

De aanvoer van bloemkool begint op ZON fruit & vegetables op zijn einde te lopen en dat geldt ook voor Veiling REO. Prei blijft op Veiling REO zweven rond een prijs van 80 cent per kilo en op de Mechelse Veilingen rond 90 cent. Bij ZON fruit & vegetables daalde de prijs van 82 cent op maandag 14 januari naar 71 cent op woensdag 16 januari. Bij The Greenery varieerde de prijs voor I Lang Wit van 68 tot 86 cent per kilo.

Prognose: witlofprijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.