Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Termijnmarkt begint jaar met stevige daling

De aardappeltermijnmarkt is het jaar begonnen met een stevige daling. In de effectieve markt is het toch wat rustiger dan verwacht en dat zorgt voor prijsdruk op de termijnmarkt.

De aprilnotering daalde dinsdag met €1,20 naar €27,30 per 100 kilo. De dalende tendens zorgt wel voor wat meer handel op de termijnmarkt in Frankfurt. Na enkele zeer rustige handelsdagen met nauwelijks omzet, wisselden dinsdag zo'n 250 contracten van eigenaar.

Hoewel de vraag vanuit de industrie heel rustig is, ontbeert de markt vooral vraag van exportbestemmingen. De noteringen van exportaardappelen daalden in Goes en Rotterdam met bijna 1 euro per 100 kilo. Fritesaardappelprijzen blijven in de dagmarkt redelijk overeind.

Pronose: stabiel tot licht dalend.

Laatste reacties

  • Mels

    Gek He,hoe kan dat nou.De industrie gooit zijn opties op de markt in deze tijd van nieuwe contractprijzen opstellen in de hoop de markt naar beneden te krijgen.Wat doen al die stommers met vrije aardappels???O O de markt zakt verkopen hoor winstpakken en vervolgens hebben ze het voor elkaar.Zie je wel de grens is bereikt roepen ze dan.De industrie hoeft tijdelijk niks te verkopen want ze kunnen hun goedkope opties verzilveren plus hun contractaardappels opladen en desnoods,om de prijs te drukken,naar voren halen.Vervolgens kunnen ze de contracten minimaal verhogen en de stommers slikken het als zoete koek.LEES en LUISTER dan wordt je marktwijs.Laat die bezem en poetsdoek eens liggen en ga op onderzoek uit op internet.

  • huisverkoop

    angst is een slechte raadgever

Of registreer je om te kunnen reageren.