Akkerbouw

Achtergrond

Prijzen prei zullen stijgen bij vorst

Op 4 januari werd op Veiling REO 390 ton losse prei aangevoerd tegen een gemiddelde prijs van 70 cent per kilo.

Op maandag 7 januari was dat 11 ton tegen 70 cent en op 8 januari ook 11 ton tegen 71 cent. Op 9 januari steeg de aanvoer van losse prei tot 427 ton en zakte de prijs iets naar 67 cent per kilo. Op veiling ZON lag het prijsniveau op 7 januari gemiddeld op 71 cent bij een aanvoer van 17 ton; op 8 januari was dat 15 ton voor 74 cent en op 9 januari 25 ton tegen 69 cent per kilo.
Gezien de voorspelde vorstperiode voor de komende dagen is de verwachting dat er de nodige prei op voorraad in koelcellen terecht zal komen en dat deze naar gelang de prijsontwikkeling zal worden afgezet. Mochten de weersvoorspellingen waarheid worden, dan is de verwachting dat de prijzen zullen gaan stijgen. Over de kwaliteit van de prei zijn tot op heden geen noemenswaardige klachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.