Akkerbouw

Achtergrond

Prijs fritesgeschikte aardappelen gestabiliseerd

De kalme stemming op de markt voor fritesaardappelen is dinsdag niet erg veel gewijzigd, met een paar kanttekeningen. De Belgische Bintjenotering van PCA zakte ten opzichte van de voorgaande week met gemiddeld 1,25 euro per 100 kilo. Voor andere rassen kon wegens gebrek aan transacties geen prijs worden gezet.

Dat geeft iets weer van de matige vraag bij verwerkende industrie in België en voor de Belgische export. Telersbeurs Goes echter kon de exportnotering vrijwel ongewijzigd houden (-0,12 euro) en voor fritesgeschikt 24,25 tot 27,00 euro noteren, met melding van een prijshoudende stemming voor die categorie. Er ging 50 cent af van de onderkant, de bovenkant kreeg dat erbij. De vraag naar de beter gewaardeerde fritesrassen groeit weer.

Prognose: prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.