Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Ondanks weinig transacties vaste aardappelmarkt

Emmeloord – De telersbeurs Emmeloord kon donderdag 3 januari nog niet met aardappelnoteringen op de proppen komen, vanwege een gebrek aan transacties.

Toch kan de marktstemming worden omschreven als vast. Daarvan getuigen de Nederlandse Bintje-noteringen die onveranderd uitkwamen op €24,00 tot €26,00, voor zowel Zuid- als Noord-Nederland.

Het Vlaams proefcentrum voor de aardappelteelt PCA noteerde in België voor Bintje droog uit de schuur €23,50 tot €25,00, een plus met 50 cent ten opzichte van 21 december. De Belgische situatie wordt omschreven als stabiel, met weinig vraag vanuit de industrie die in december veel heeft ingekocht. Er is wel flinke export naar het Verenigd Koninkrijk. Rassen buiten Bintje halen voor die bestemming prijzen tot €27,50.

Eén reactie

  • aqwzsx12

    toch gek dat die 25 euro zolang stand houdt? het is net of er een onzichtbare hand op ligt. OK het is een lueke prijs en maar 15 % van de telers zal er tenvolle van profiteren. OK, we weten dat de groten der aarde hun voorbereidingen treffen om terug vroeg andere aardappelen binnen te krijgen.en weten ook dat dat ze duur zijn voor de russen en noord afrika. Eén geluk, de euro is zwak en de uitvoer van afgewerkt of niet verwerkt produkt gaat als een tierelier. boeiende situatie die binnenkort naar een climax ...moet.

Of registreer je om te kunnen reageren.