Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Aardappeltermijnprijs veert op naar €25,40

De termijnmarkt is goed begonnen aan de nieuwe handelsweek. Na de flauwe stemming van vorige week startte de termijnmarkt maandag vast met een opening op €25,20. De top lag op €25,70 en de slotprijs was €25,40 (+0,50).

De verliesname die vorige week de stemming bepaalde is momenteel verwerkt in het prijsniveau. De verkoopbelangstelling is duidelijk verminderd doordat de premie met de effectieve markt verdwenen is. Door het zwakke prijsverloop stond de termijnmarkt vorige week tijdelijk onder het niveau van de cash-settlementprijs.

Het herstel van maandag is deels een reactie op de snelle prijsdaling. De komende tijd zal blijken hoe stabiel de vraag is in de fysieke markt en hoe sterk het herstel vermogen van de termijnprijs. Verwerkers in Nederland, België en Duitsland draaien inmiddels allemaal weer op volle toeren. Belangrijk voor de stemming blijft de ontwikkeling van de exportvraag. Deze moet uiteindelijk zorgen voor het spanningsveld in de effectieve markt, in combinatie met de sterke grondstofbehoefte van de verwerkende industrie in de EU-5.

Rotterdam noteerde voor fritesgeschikt per 100 kilo €23,50-26,00 (- €1,25) en voor export €23,00 tot €27,00 (- 75 cent). De handelsrange op de termijnmarkt is €24,00 tot €27,50. De openstaande positie zakte naar 6.266 (-351) contracten.

De Vries & Westermann

Eén reactie

  • huisverkoop

    Rustig blijven , komt allemaal goed

Of registreer je om te kunnen reageren.