Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt vastgestemd

De stemming was maandag vast op de termijnmarkt, de termijnprijs steeg vlot naar 16,60 euro. Er was veel koopbelangstelling in de markt vandaag waardoor de termijnprijs op liep naar bovenkant van de handelsrange.

Door het vaste prijsverloop wordt de handelsrange verlegd naar 15,00 tot 17,50 euro. De omzet was groter dan de voorgaande dagen met 284 contracten.

Ondanks de goede groeiomstandigheden blijft de termijnmarkt vast gestemd. De kleinere arealen in Europa zorgen voor een stevige bodem in de markt zolang proefrooiingen geen boven gemiddelde resultaten laten zien. In de effectieve markt is het aanbod van fritesgeschikte vroege aardappelen niet overdadig waardoor het prijsniveau in Nederland stabiel blijft tussen 11,50 en 13,0 euro.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.