Akkerbouw

Achtergrond

Hoogste slotnotering seizoen aardappeltermijnmarkt

De aardappeltermijnmarkt in Frankfurt boekte dinsdag een nieuwe top voor het aprilcontract.

Nadat de opening met €22,30 lager van start ging dan de maandag was afgesloten en er zelfs een laagste notering van €22,00 op de borden kwam, zette langzaam een stijging in. Stapsgewijs kwam er steeds een dubbeltje bij om rond 14.00 uur weer op de slotnotering van de vorige dag uit te komen. Ook daarna werd er steeds een stapje bij gezet en vlak voor het slot werd de barrière van €23,00 geslecht en werd er gesloten met de laatste contracten op €23,30.

Resultaten van proefrooiingen vallen nog steeds niet mee. Waar eerst opbrengsten van rond de meerjarige gemiddeldes verwacht werden lijkt het steeds moeilijker om dit vast te houden. Ook gaan de prijzen in de fysieke markt nog wat omhoog. Zo noteerde PCA/Fiwap dinsdag €14,15 tot €16,00 ofwel een stijging van €1,33 ten opzichte van vorige week.
Het weer lijkt nog steeds in het weekend wisselvallig te worden, maar de focus ligt momenteel voornamelijk op de resultaten van proefrooiingen en de verwachte daling van de hectare-opbrengsten in de EU-5. De stemming blijft nog steeds vast.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.