Akkerbouw

Achtergrond

Gebrek aan export drukt peenprijzen

In de export van peen is op dit moment heel weinig te doen. Het is vakantietijd en daarom i s de vraag gering. Bovendien is er in omliggende landen voldoende productie om in de lokale vraag te voorzien.

Wat export betreft gaat er alleen nog wat naar Afrika en een enkel vrachtje naar Duitsland. Meer is er in de export niet te doen. Wat rest is de afzet naar binnenlandse supermarkten. Die afzet loopt wel door.

De geringe vraag drukt de prijzen naar een niveau van 22 tot 23 cent per kilo B-peen. Deze prijs ligt 2 tot 3 cent lager dan vorige week. Daarmee liggen de prijzen nog wel veel hoger dan de contractprijs van 10 tot 11 cent. Voor veldgewas C-peen wordt 26 tot 27 cent betaald, 3 tot 4 cent minder dan een week geleden.

Prognose: lagere prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.