Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Wit-Rusland haalt graanoogst in 24 dagen binnen

Minsk – Wit-Rusland gaat in 24 dagen de graanoogst binnenhalen als de weersomstandigheden goed blijven.

Dat verwacht onderminister van landbouw Vasily Pavlovsky. De republiek zet ruim 11.000 combines in voor de oogst. Graan is belangrijk voor de Wit-Russische economie. Om de oogst goed te laten verlopen, huurt het land technici uit het buitenland in.Laatste reacties

  • info95

    Hebben ze zo weinig??

  • agratax2

    Info95. Goed lezen, er staat gaan binnen halen. Dit moet nog gebeuren en ook hier zal het oog wel weer groter zijn dan de maag. Vanaf 1910 is de planning nog nooit uitgekomen, dus waarom nu dan wel. Maar een snelle berekening geeft aan dat bij 5 ha / uur er in deze tijd een 11 milj. ha te maaien valt, nu weet ik niet hoeveel hectares dhr Loekashenko onder de ploeg heeft, maar met droog weer krijgt hij zijn rogge en tarwe wel in de schuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.