Akkerbouw

Achtergrond

Termijnprijs aardappelen weer op 16 euro

De stemming op de termijnmarkt aardappelen is onveranderd vast, dankzij aanhoudende voorspellingen van weersverandering.

Er zijn geen verandering in de weersvooruitzichten: droog vanaf het weekend, maar gematigde temperaturen. Na de stijging van de termijnprijs aardappelen met ruim een euro in de afgelopen dagen, begon de donderdag weer hoger, op €15,90 tot €16,00, om daarna weer te zakken naar €15,70. Evenals de voorgaande dagen liep gedurende de middag de prijs echter weer langzaam op, werden ruim 60 contracten op 16,00 verhandeld en kwam het slot uit op €15,90. Emmeloord kwam donderdagmiddag met de laatste notering van het seizoen voor de aardappelen van de oude oogst en liet deze voor de fritesaardappelen onveranderd ten opzichte van vorige week: €6,50 tot €9,00.

Al met al lijkt alles momenteel in de prijs verwerkt te zitten. Het is te vroeg om, ondanks de droge vooruitzichten, zorgen te krijgen over té droge omstandigheden voor de aardappelen, maar aan de andere kant ook nog steeds te vroeg om te zeggen dat dit geen rol meer kan gaan spelen. En dus zal er nog steeds door iedereen volop naar de nieuwste voorspellingen gekeken worden.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.