Akkerbouw

Achtergrond

Bloemkool stevig aan de prijs

De prijzen voor bloemkool voor de klok in België en Nederland liepen de afgelopen dagen stevig op.

Bij veiling REO lag de prijs voor de zesjes maandag nog op 1,84 euro (Flandria Plus), maar liep de prijs woensdag al op tot 1,95 euro per stuk.

Ook bij ZON liep de prijs eind week 24 stevig op en bereikte de Premium-sortering maandag een niveau van ruim 2 euro per stuk voor de klok. Inmiddels is die prijs weer wat teruggezakt tot 1,60 euro. Bij The Greenery is sprake van een vergelijkbare tendens in de prijzen. In het midden van de week schommelden d eprijzen voor de zessen rond de €1,85 per stuk. Op donderdag zakte de prijs iets terug naar zo'n €1,65 per bloemkool. De achten (acht stuks in een bak) noteren op dit moment zo'n €1,25 per stuk.
Volgens marktkenners had de recente prijsstijging te maken met een rustige aanvoer op de markt. In week 24 waren er bovendien diverse acties met Duitse supermarkten, waardoor veel product al via bemiddeling werd weggezet. Daardoor liepen de prijzen voor de klok, vanwege het beperkte aanbod, snel op.
De gerealiseerde uitbetaalprijzen lagen begin deze week een stuk lager dan de veilingprijzen, maar volgens bronnen wel op een behoorlijk niveau.

De prijzen voor broccoli zijn deze week fors gestegen. De klokprijzen bij The Greenery schommelen op dit moment rond de €1,80 per kilo.

Prognose: bloemkoolprijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.