Akkerbouw

Achtergrond

Uienseizoen gaat als een nachtkaars uit

De Nederlandse uienmarkt nadert zijn einde wat betreft de telersnoteringen. Dat is iets eerder dan gebruikelijk, maar niet echt verwonderlijk gezien het abominabele niveau, dat een weerspiegeling is van de al maanden zeer flauwe marktstemming.

Weliswaar is vorige week door de telersbeurs Emmeloord prijshoudend afgegeven, dit had vooral te maken met het zoeken naar de relatief beste uien, omdat die bij uitsorteren veel minder werk opleveren dan de gemiddeld erg slechte resterende kwaliteit. Voor de bediening van de supermarkten met echt goede uien van de oogst 2011 moet worden uitgeweken naar levering vanuit het buitenland. Deze is uiteraard afkomstig uit bewaring met mechanische koeling.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.