Akkerbouw

Achtergrond

Prijsniveau jonge prei behoorlijk

De aanvoer van nieuwe prei is deze week weer voorzichtig op gang gekomen. Dat is iets vroeger dan verwacht, waardoor het gat met prei uit de bewaring is uitgebleven. Vermoedelijk hebben de hogere temperaturen van de afgelopen weken daaraan bijgedragen.

In elk geval worden er op de veilingen behoorlijke prijzen genoteerd voor de jonge prei. Bij veiling ZON lag de prijs dinsdag rond de €1,66 per kilo. Bij The Greenery op €1,75 (klasse 1 lang wit). Voor de bewaarprei, waarvan nog steeds een kleine voorraad aanwezig is, ligt de prijs enkele dubbeltjes lager. Overigens is de prijs donderdag alweer iets teruggezakt naar een niveau rond de €1,50 per kilo.

Van de jonge prei moet wel meer geoogst worden om aan het benodigde volume te komen. Toch is de situatie voor telers niet ongunstig, zo klinken geluiden uit de markt.

Voor asperge liepen de veilingprijzen dinsdag nog wat uit elkaar, ZON noteerde €2,30 tot €2,65 voor een kilo, The Greenery €3,10 tot €3,30 per kilo (dubbel A extra wit). Donderdag ligt de prijs een paar dubbeltjes hoger en is het niveau bij beide veilingen €3,50 tot €3,70 per kilo.

Prognose: prijs prei daalt, asperge stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.