Akkerbouw

Achtergrond

Prijs prei loopt verder op

De prijs van prei is in de afgelopen week verder opgelopen. Vrijdag kwam de prijs al ruim boven de euro. Maandag werd de prijsstijging verder voortgezet en kwam de prijs al uit op €1,30 per kilo voor de klok van The Greenery. Bij ZON varieerde de prijs dinsdag zelfs al van €1,35 tot €1,40 per kilo.

Het aanbod kwalitatieve prei op de Nederlandse markt neemt verder af. De verwachting is dat de aanvoer van jonge prei nog wel enkele weken op zich zal laten wachten, omdat er een vertraging van bijna tien dagen is opgetreden in het groeiseizoen. Daardoor kan een gat in de aanvoer ontstaan.
De prijs voor asperge zakte in week 19 al onder de 4 euro, in week 20 zet de dalende tendens door. Voor de klok van The Greenery werd maandag een prijs bereikt voor de dubbel klasse A van €2,80 tot €3,10 per kilo.

Het aanbod van witlof is zeer klein. Inmiddels wordt er voor de klok ook weer bloemkool aangeboden, de prijs varieerde daarvan tussen de 49 en 65 cent.
Overigens kennen alle vollegrondsgewassen een flinke vertraging in de groei, dat beeld bestaat bij prei, bloemkool en spruitkool. In asperge is de aanvoer inmiddels wel op niveau.

Prognose: prei duurder, aspergeprijs blijft onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.