Akkerbouw

Achtergrond

Termijnprijs en cash-settlement aardappelen vrijwel gelijk

De termijnmarkt bleef dinsdag hangen op het slotniveau van maandag: € 3,90. Er lijkt weinig meer te kunnen wijzigen in de prijs voor het aprilcontract 2012 met nog ruim een week te gaan.

Volgende week donderdag 26 april is de laatste handelsdag voor het aprilxcontract. Het prijsverschil met de cash-settlementprijs (€ 3,80) is daardoor vrijwel verdwenen. De noteringen van PCA/Fiwap à € 2,35-3,00 (onv.) en Goes € 3,50-4,75 (-0,125) gaven geen aanleiding voor enige verandering in de termijnprijs.

 

Het junicontract noteert met een slotprijs van € 5,40 nog steeds een premie van € 1,50. De nieuwe oogst staat sinds vorige week onder druk en zakte vandaag naar slotprijs van € 14,10. In de effectieve markt blijft de stemming erg kalm. De bovenkant van de markt wordt bepaald door de goedbakkende fritespartijen. Partijen van mindere kwaliteit zijn moeilijk te plaatsen.

De Vries & Westerman

Of registreer je om te kunnen reageren.