Akkerbouw

Achtergrond

Suikerprijs zakt voor eerst dit jaar onder 600 dollar

De suikerprijs zakte op de termijnmarkt in Londen onder de 600 dollar per ton.

Het termijncontract voor augustus sloot woensdag op $ 586,90. Het is voor het eerst dit jaar dat de prijs van het eerstaflopende termijncontract onder de 600 dollar zakt. Woensdag steeg de suikerprijs iets, maar bleef onder de 600 dollar.
China importeert minder suiker. Bovendien valt de productie mee in Brazilië, de grootste producent en exporteur van suiker. Thailand, de tweede exporteur, verwacht volgend seizoen een recordoogst. In Australië herstelt het suikerriet van de overstromingen van begin vorig jaar. En India verwacht zoveel suiker te produceren dat de regering de exportquota wil verruimen.
Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.