Akkerbouw

Achtergrond

Vraag naar aardappelen neemt licht toe

De Europese aardappelmarkt zit nog altijd in zwaar weer. In Duitsland en vooral in België (PCA noteert 41 cent per 100 kilo lager) gingen de prijzen weer fors onderuit. Maar in Nederland lijkt de de bodem onderhand bereikt.

De VTA-notering blijft steken op € 4,50 per 100 kilo. Het marktbeeld is iets positiever dan in de voorgaande weken, de stemming onder handelaren is ook beter.
Het voorzichtige optimisme heeft met een licht aantrekkende vraag (Rusland en Oost-Europa) te maken. Dit zet nog niet veel zoden aan de dijk, maar het kan op termijn wat prijsverlichting geven. Intussen blijft kwaliteit een probleem in de aardappelmarkt. Er zijn veel slechte partijen, de niet langer houdbare aardappelen komen ook op de markt. Meer vraag én meer aanbod dus. Dat betekent een status quo.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.