Akkerbouw

Achtergrond

Schril contract tussen oude en nieuwe aardappeloogst

Aardappelen van de oude oogst gaan voor steeds lagere prijzen van de hand. Vooral in België dalen de prijzen op dit moment als gevolg van een ruim aanbod.

Bintjes noteerden gisteren in België 40 cent lager op € 2,35 tot € 3,00. Deze prijsdaling veroorzaakte ook opnieuw druk op de termijnmarkt in Frankrijk. De aprilnotering zakte daardoor opnieuw naar het zeer lage niveau van € 4,50 per 100 kilo.
Wat dat betreft gaat het veel beter met de nieuwe oogst op de termijnmarkt. Even steeg de aprilnotering tot boven de 15 euro. De stemming in deze handel wordt gevoed door de verwachting dat het aardappelareaal in de belangrijkste teeltgebieden kleiner uitvalt dan vorig jaar.
Prognose: blijvende prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.