Akkerbouw

Achtergrond

Handel ziet krappe start aspergeseizoen

Voor asperges verloopt het voorseizoen behoorlijk. De aanvoer is redelijk, maar de vraag ontwikkelt zich ook goed met het huidige lenteweer. De supermarkten willen al wel instappen, maar daarvoor is de aanvoer nog te klein.

Over ruim een week kan de teelt uit minitunnels aanhaken, maar het is de verwachting dat supermarkten wachten tot na Pasen met de verkoop van asperges.
Bij groenteveiling The Greenery liep de klokprijs dinsdag toch iets terug. Voor de dubbel A-sortering was de prijs tussen de 11 en 12 euro. Dat was maandag nog iets hoger. Voor de extra witte sortering ligt de prijs tussen de 12 en 13 euro. Bij veiling ZON meldt een teler prijzen van 13 euro voor deze sortering.
Voor prei loopt de prijs op en af door schommelingen in de aanvoer. Bij de REO-veiling en bij The Greenery lagen de prijzen dinsdag hoger. Het lijkt een logisch gevolg van een wat gedaalde aanvoer, in ieder geval bij REO. Telers leveren daar nog wel klasse 1, maar weinig Flandria-kwaliteit. Voor de klasse 1 wordt iets meer dan 70 cent betaald. Flandria wordt beloond met prijzen tot wel € 1,20 per kilo. Franse topprei doet rond de 78 cent.
Prognose: krapte groentemarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.