Akkerbouw

Achtergrond

Avebe: campagne voorspoedig verlopen

Veendam – Avebe heeft de campagne afgesloten. Afgelopen weekeinde zijn de laatste aardappelen aangevoerd in de fabrieken in Ter Apelkanaal en Gasselternijveen.

De verwerking is voorspoedig verlopen, stelt het aardappelzetmeelbedrijf. Het gemiddelde onderwatergewicht is uitgekomen op 478 gram wat overeenkomt met het meerjarig gemiddelde. De zetmeelopbrengst was per hectare hoger dan van oogst 2010.
Het tarracijfer is ruim een half procent hoger dan gemiddeld, zegt woordvoerder Johan Russchen. ”Veel partijen aardappelen bleken afgelopen herfst slecht houdbaar en moesten met voorrang worden verwerkt. Dit werd vooral veroorzaakt door de weersomstandigheden tijdens de oogst die niet optimaal waren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.