Akkerbouw

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Weerprijzen op tarwemarkt

De tarwenoteringen op de internationale markten zijn flink gestegen door de extreem lage temperaturen in Oekraïne, Rusland en delen van de Europese Unie. De situatie in Oekraïne zou volgens analisten toch al zorgelijk zijn, omdat de wintertarwe en andere gewassen slecht zijn gegroeid door een tekort aan neerslag in het najaar. De plotselinge en vooral hevige koudegolf bedreigt in Europa wintergranen die door de gunstige weersomstandigheden van de afgelopen weken juist al ver ontwikkeld zijn. Dat wordt nu door de vorst in gevaar gebracht, stellen deskundigen van het Franse graanbureau Arvalis.
Daarnaast aanhoudende geruchten over een mogelijke­ ­exportbelasting bij uitvoer van tarwe vanuit Rusland.

 

Prognose: Prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.