Akkerbouw

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Peenhandel begint te lopen

Kwaliteit blijft in de peenhandel een issue, maar al zet aanbod van en handel in kwalitatief matige tot slechte partijen wel iets druk op de prijzen, de negatieve tendens is eruit. Er heerst een meer florissante stemming. Het Oosten vraagt meer peen, maar het gaat nog met horten en stoten. Roemenië, Polen, Hongarije, Kroatië en ook Rusland zijn al meer aan de markt. Als de huidige koudegolf aanhoudt, krijgt men daar problemen met peen in bewaring en komt er ongetwijfeld nog veel meer vraag.
Ook uit Frankrijk wordt geïnformeerd naar peen omdat niet gerooid kan worden. De leveringen aan afnemers in Duitsland nemen gestaag toe, maar daar is ook veel ingekocht op contractbasis en blijft het prijseffect voorlopig beperkt.
Samenvattend komt er iets meer lucht op het peenfront. Er is vooral veel vraag naar de grove categorieën (D-)peen.

Prognose: Prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.