Akkerbouw

Achtergrond laatste update:18 feb 2012

Export pootgoed neemt gas terug

Rotterdam - De export van pootaardappelen is eind januari onder het niveau gezakt van afzetseizoen 2010/2011. Eind december lag de pootgoedexport nog op een record.

Volgens de Pootaardappel Contact Commissie is dit seizoen tot en met januari 417.124 ton aardappelen geëxporteerd. Vorig seizoen lag dat eind januari op 439.132 ton.
De export in januari loopt minder vlot dan in de eerste helft van dit seizoen. Tot en met december had de sector 325.545 ton pootaardappelen verkocht aan buitenlandse afnemers. Nog nooit eerder was in de eerste helft van het seizoen zoveel pootgoed verscheept.
De export vertraagt omdat minder pootgoed beschikbaar is. Door het uitzonderlijke groeiseizoen van vorig jaar zijn de knollen grof uitgevallen. Bovendien zijn afnemers in de EU afwachtend vanwege de lage prijzen van consumptieaardappelen en de aanhoudende economische crisis.

Of registreer je om te kunnen reageren.