Akkerbouw

Achtergrond

Minder koopbelangstelling op aardappeltermijnmarkt

Na een goed prijshoudende opening met een hoogste prijs van €31,20 stagneerde de koopbelangstelling maandag op de aardappeltermijnmarkt. De notering zwakte af naar €30,40 en sloot onveranderd op €30,60.

Het regenachtige weekend zorgde in eerste instantie voor een stevige start, maar het hogere prijsniveau kon niet worden vastgehouden. De bovenkant van de handelsrange ligt momenteel op 32 euro met als onderkant 29 euro. De markt wordt begrensd door winstname en dekkingsaanbod. Om deze weerstand te doorbreken zal de effectieve markt er nog een stap bij moeten zetten.

De stemming in de effectieve markt blijft vast, er is weinig aanbod te vinden onder het niveau 25 euro. In Rotterdam werd dinsdag voor de eerste keer dit seizoen genoteerd. De fritesnotering is dit jaar weer in ere hersteld en kwam uit op 24 tot 27 euro en de export noteerde 23 tot 28 euro.

In België en Frankrijk werd dit weekend geen progressie geboekt met rooien. In Engeland werden wel vorderingen gemaakt. In het oosten van het land zijn de meeste aardappelen gerooid, insiders schatten dat in heel Engeland nog ongeveer 20 procent van de aardappelen gerooid moet worden.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.