Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt aardappelen kalm prijshoudend

De stemming op de aardappeltermijnmarkt was lui dinsdag. De handel bewoog zich tussen €29,00 en €28,40 met een slotprijs van €28,70.

De omzet bleef beperkt tot 109 contracten. Opvallend is de constante stijging van de openstaande positie die inmiddels gestegen is naar 6.428 (plus 130) contracten. De uitbreiding geeft aan dat de meningen over de markt verschillen. Kopers voorzien een verdere stijging  van de termijnprijs en verkopers vinden het prijsniveau aantrekkelijk om aardappelen in te dekken.

Het prijsverloop op de termijnmarkt was kalmer dan dinsdag, in de oostelijke regio’s van Nederland en België kan er gerooid worden. Langs de noordwestelijke kuststrook van Europa komt het rooien nog niet echt op gang. In Engeland meldde de British Potato Council dat per eind vorige week 64 procent van het areaal gerooid is, tegenover 91 procent vorig seizoen. De fritesnoteringen van PCA/Fiwap stegen een halve euro: Bintje 20 tot 22 euro en Fontane/Challenger 21 tot 22 (plus 50 cent). De handelsrange op de termijnmarkt is €26,50 tot €29,50.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.