Akkerbouw

Achtergrond

Opbrengst fritesaardappel af land 1 à 2 cent gestegen

De telersprijzen voor af land geleverde fritesgeschikte consumptieaardappelen zijn in de afgelopen week gestegen met 1 à 2 cent per kilo. Dat blijkt uit gegevens van het prijsinformatiesysteem Agriprins, donderdag 11 oktober ingebracht ter informatie op de telersbeurs in Emmeloord.

Er zijn tien transacties voor directe levering gemeld, met als bandbreedte van de opbrengst 15 tot 18 cent, uitersten in de prijzen niet meegeteld. Bij drie van de tien transacties ging het ditmaal om Bintjes. Het blijkt dat ze momenteel in de handel gewoon goed meedoen en qua opbrengst zeker niet aan de onderkant bungelen. Dit dankzij grote vraag op de markt naar vrij verhandelbare fritesgeschikte aardappelen.

Voor leveringen op de lange termijn, in het voorjaar, zijn partijen verkocht voor 23 tot 25 cent. De flinke prijzen voor latere leveringen passen bij de vaste stemming die ook terug te zien is in de ontwikkeling van de termijnmarkt.

Prognose: prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.