Akkerbouw

Achtergrond 740 x bekeken laatste update:10 okt 2012

Belgische fritesaardappelen naar topprijs

In het Verenigd Koninkrijk was vorige week als gevolg van aanhoudend slecht weer nog tweederde van de aardappelen niet gerooid, meldt Farmers Weekly, de Britse zusterpublicatie van Boerderij. Verwerkers en verpakkers leunen noodgedwongen op hun voorraden en contractleveranties. Vrije aardappelen zijn er schaars, de prijzen stijgen sterk.

Britse aardappelverwerkers kopen anders dan gebruikelijk in deze tijd veel  fritesaardappelen van het vasteland. Dit is een van de oorzaken dat dinsdag de Belgische fritesnoteringen van PCA/Fiwap verder zijn gestegen. Ten opzichte van de voorgaande week steeg de prijs met 3 tot 4 euro, naar een in jaren niet vertoond niveau. Naast de invloed van aantrekkende export spelen ook in België aanhoudende rooiproblemen mee en de invloed van speculatie, meldt PCA.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.