Akkerbouw

Achtergrond laatste update:23 feb 2012

Stemming op tarwemarkt gedrukt

In een recent rapport gaat het Amerikaanse ministerie van landbouw Usda uit van een hogere tarwevoorraad dan tot dusver werd aangenomen, meldt het Productschap Akkerbouw. Vorige week waren de meeste tarwenoteringen op de wereldmarkt min of meer stabiel, maar na publicatie van het rapport ging het bergafwaarts. Analisten wijzen erop dat de visie van de Usda op de voorraden te positief is. De gevolgen van aanhoudende droogte in Brazilië en Argentinië zijn er nog niet in verwerkt. Ook is het droog in delen van de VS en Canada en ligt er in het Zwarte Zeegebied onvoldoende sneeuw om het gewas bescherming te bieden tegen plotselinge strenge vorst. Al met al is de tendens op de Europese graanmarkt in mineur.

 

Prognose: Prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.