Akkerbouw

Achtergrond

Matige vraag naar peen af land

De afzet van peen loopt rustig. De oogst voor de bewaring wordt naar het zich laat aanzien zeker niet bovengemiddeld. Het gewas valt vrij kort uit, als gevolg van veel regen tijdens de groei. Dat geldt het sterkst op de zware grond.
Voorlopig rooit men voor levering af land. Er is weinig vraag en pas bij circa 10 graden is peen voor bewaring snel genoeg te koelen. Dankzij uitbreiding van de koelcapaciteit in Nederland en Duitsland is er nauwelijks druk op de markt vanwege te grote aanvoer. De prijs hangt rond 8 cent per kg af teler.
De vraag naar biologische peen blijft groot. Het lijkt vooral het gevolg van onvoorziene omstandigheden in een deel van de Duitse teeltgebieden. Prijs af teler vanaf 26 cent.

Prognose: Prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.