Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Graanprijzen blijven schommelen

De meeste mais- en tarwenoteringen op de Europese markten staan onder druk, terwijl de gerstnoteringen met enkele euro’s per ton stegen, meldt het Productschap Akkerbouw. Er is invloed van gezakte tarwenoteringen op de internationale markten. Dat is het gevolg van onder meer de sterkere dollar, economische onzekerheid en de hogere inschatting van de tarwevoorraden (+ 2,4 miljoen ton tot 20,7 miljoen ton) in de VS volgens het laatste rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (Usda). De VS hebben moeite met de tarwe-export als gevolg van een lager prijsniveau in het Zwarte Zeegebied. Ook de VS-maisnoteringen zakten, ondanks de negatieve bijstelling door Usda van de maisoogst in de VS. Usda verwacht een wereldmaisoogst van 856 miljoen ton bij 862 miljoen ton consumptie, zodat de wereldvoorraad daalt.

Prognose prijs onder druk

Laatste reacties

  • no-profile-image

    graanvrager

    vooral niet verkopen onder de 200 euro!. wij kunnen het echt niet meer betalen, mischien moet de akkerbouwer blij zijn dat ze er over een tijdje nog 150 euro/ton voor kunnen krijgen!

  • no-profile-image

    kippenboer

    Ja, gewoon tot na de kerst de deuren dicht houden! Pas dan verkopen voor 130 euro de ton...........

Of registreer je om te kunnen reageren.