Akkerbouw

Achtergrond 5 reacties

Graanmarkt nu weer in mineur

De tarwenoteringen op de wereldmarkt zijn gedaald zonder dat er een actuele aanleiding voor was, meldt het Productschap Akkerbouw. De theoretische graanvoorraden zijn zeker gelijk aan die van vorig seizoen. Door het opheffen van het Russische exportverbod is ruim voldoende tarwe beschikbaar voor importerende landen. Daarnaast staat sinds kort India de uitvoer van enkele miljoenen tonnen tarwe weer toe. Dat gaat vooral naar Bangladesh, maar per saldo is het totale aanbod gegroeid.
Kopers van tarwe zijn terughoudend vanwege de onzekere economische situatie en vermeende voldoende beschikbaarheid. Ook op de Europese markten daalden de graannoteringen, met uitzondering voor gerst en haver. Redenen voor deze tendens zijn de dreigende economische crisis in de EU, in combinatie met speculanten die winst namen.

Prognose: Prijsdaling.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  graanvrager

  vooral niet verkopen! lekker laten zitten en wachten tot ie duuurder word! mischien moet je blij zijn dat ie straks nog 150 euro per ton opbrengt!

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  denk er maar aan dat die 1 een 2 zal zijn
  voordat de winter aanvangt !!

 • no-profile-image

  Patrick

  Jaak verwoord het goed mineur door een finance crisis gevolgd door het feit oogstperiodes op andere tijdstippen aan het vallen zijn.
  In Hongarije is de maisoogst aan het opstarten mee 13% vocht in de maaidorser , aanbod ligt verre voor de vermoedelijk reeds geprogrameerde exporten en daardoor komen graaiers hun zakken vullen door de prijs te gaan drukken . Geldgebrek in de handel haalt alles onderuit en zo komt die ganse graanhandel in een waanzinnige Griekse situatie verzeil en geloof mij je zou het opgeven in zo een situatie want ook al gaat de prijs nog goed een handel zonder money is zoals mais kweken in een land als Somalie

 • no-profile-image

  jos

  Het zal niet lang meer duren voor de markt in elkaar zakt. Alle voorwaarden zijn aanwezig

 • no-profile-image

  zuiden

  het zakt als een pudding binnenkort in elkaar let er op !!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.