Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Graanmarkt nog instabiel

Het rommelt weer op de graanmarkten. In Europa was het beeld qua prijzen de afgelopen week wisselend, met overigens beperkte mutaties. Aandachtspunten: de tarweoogst in Frankrijk is veel beter dan eerder werd aangenomen, terwijl de kwantiteit en kwaliteit van de Duitse tarwe tegenvalt door de neerslag van de afgelopen maanden. De graanoogst van Tsjechië wordt geraamd op ruim 7 miljoen ton, circa 14 % meer dan vorig seizoen.
Dat alles drukte de voertarweprijs enigszins. De gerstnoteringen waren veelal iets hoger, meldt het Productschap Akkerbouw. De brouwgerstnotering in Finland steeg zelfs fors. Akkerbouwers in het Zwarte Zeegebied zijn terughoudend met aanbod van gerst in afwachting van hogere prijzen en wellicht de afschaffing van de uitvoerheffing op gerst (minimaal €23 per ton gerst).

Prognose Gerst duurder, tarwe stabiel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    graan afnemer

    ik gun iedereen het beste, maar de varkens en legkippen boeren kunnen dit duure goedje niet meer betalen. er komen er in rap tempo minder dus de vraag vanuit onze sector loopt ook al terug. je kan wel blijven wachten op de hoofdprijs, maar je kan ook een keer tevrede zijn175 euro/ ton tarwe lijkt me voor beide oke

Of registreer je om te kunnen reageren.