Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Emotie leidend op graanmarkt

Handelaren en speculanten wachtten vrijdag met spanning op een rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) over de situatie op de wereldgraanmarkt, meldde het productschap akkerbouw. Het geeft aan dat de graanmarkt onder druk staat van andere invloeden dan alleen de oogstresultaten. Vooral de onzeker economische situatie heeft zijn weerslag op de graannoteringen, omdat ook beleggers zich begeven in deze markten en de eigenlijke handel vertroebelen. Tarwe is op de termijnmarkt goedkoper dan de dagprijzen.
Op de Europese markten zijn de tarwenoteringen en vooral ook de maisprijzen gedaald. Voergerst is veelal prijshoudend tot stijgend. De erg hoge brouwgerst noteringen zijn gedaald, in overeenstemming met de markt in Australië en Canada. Daar zijn de prijzen gedaald, bij relatief weinig handel.

Prognose: prijsdaling

Laatste reacties

  • no-profile-image

    graanvrager

    akkerbouwers, niet verkopen , wachten tot de prijs onder de 150 euro/ton zakt en dan massaal aanbieden en maar hopen dat je dan nog 120 krijgt

  • no-profile-image

    kees

    Toch goed gezien van de CZAV om het voorschot vast te stellen op 140 euro per ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.