Akkerbouw

Achtergrond

Dip in aanvoer biopeen

De peenexport kabbelt voort. Landen om ons heen hebben zelf voldoende aanvoer. De telersprijs loopt van 7 tot 8 cent per kilo afhankelijk van de kwaliteit. In het segment biopeen is de situatie totaal anders. Na een periode met telersprijzen van 12 à 13 cent per kilo het aanbod teruggelopen, met als gevolg prijsstijging naar 20 tot 23 cent. De aansluiting van de vroege af land geleverde oogst op de later gezaaide is niet vloeiend geweest. Dat geldt overigens vooral het buitenland. Het vroege gewas is eerder ingezaaid dan gebruikelijk, daarna gooide het weer roet in het eten voor het inzaaien van de volgende soorten. Ook de groei vlotte niet. Tot eind september zullen de prijzen blijven hangen, dan komt de eerste bio-bewaarpeen.

Prognose stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.