Akkerbouw

Achtergrond 3 reacties

Betere weerprognose drukt noteringen termijnmarkt

6 sep 2011
Vanaf de opening begon de termijnmarkt op dinsdag licht lager. De neerslag die meevalt en de vooruitzichten dat het volgende week droog wordt zorgden er voor dat er rond de middag een dieptepunt te zien was van €8,20. In de middag herstelde de prijs zich en gebeurde de handel de rest van de handelsdag op €8,30 & €8,40. PCA/Fiwap noteerde voor de vroege aardappelen €2,50-€2,83 (=) en kwam voor Bintje met een herhaling van de eerste notering, te weten €4,72 tot €5,00.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J.T.

  misschien een idee om de heren van de beurs eens het veld in te sturen. Ziet er nog niet zo florisant uit links en rechts. Ook in het noorden is het nat, de aardappelen moeten eerst nog maar eens GEZOND binnen liggen!! Stemming hoort anders zijn dan hier geschets wordt!!!

 • no-profile-image

  drentse boer

  ja als de neerslag meevalt maar hebben alweer 50mm dus weet niet of dat meevalt maar hier niet in ieder geval! tis net wat je zegt laten ze maar is het veld ingaan dan zullen ze eens schrikken hoe erg het is en wat er al verot is!

 • no-profile-image

  J.M. Brooijmans

  De laatste maand zijn er maar bar weinig kilogrammen bij gekomen in Zuid-West Nederland. Ook hier is het zeiknat.
  Ze denken als het een dag droog is dat je dan kan rooien.Laat die mensen van de beurs maar eens langs komen,we kunnen bijna vissen gaan kweken zo nat is het.

Of registreer je om te kunnen reageren.